Followers

Tuesday, December 14, 2010

posting2! new pHone!



14122010.buleh handphone bru.yeay!.


selepas sekian lama berpisah dgn sony~~alahai~~

acctually,da lama ak xguna fon sony tp terase nak guna balek la..tetiba sampai seru..haha
.bli jela.da duet ade.huhuhu.
sony ericsson J180i.biase je.fuction pon xbyk..tp xpe la..asal ade ko.ttp syg la even ko murah.
(agak murah kot)haha





cik aweks ne sengal la! bleh senyum plak pegang fon ak.adoyai~~
haha..nati abis promote, bg blik kat sy ea..muahahaha.


chop3..2 yg ak punya..merah 2!!! haha.


                                                 p/s:dun moody2 la syg..xbek taw.ily.

Saturday, December 11, 2010

harian sama dengan kehidupan




assalamualaikum all, ari ni i nak jdik ustaz la plak.oke x?hahaha.tadelah..tdi ak ade terbace buku2 selaen mgadap muka buku yg ditatap hari2 bagi menghilangkan saat2 kebosanan yg melampau sejak akhir2 ni..(lari topik la plak)huahuahua!!..tajuk kat atas 2 ade makne taw X!! semua orang tahu tentang prinsip2 dan norma alam persekitaran kita rite?budak xpegi skola pon pandai la ..prinsip pertukaran siang dan malam.semua orang mahir kalo bab2 cuaca pagi dan petang.semua orang even aku sendiri terpesona menyaksikan remang senja .hey!!.do u noe?same lah tentang simbolik sebuah hari dengan kehidupan kita sepanjang umur~~ne..ustaz nak pesan, PERhatikan dan pekertikan..*mood serius oke!






PAGI: kita maseh mamai.masih susah kan nak kenal dunia?masih payah nak kenal siapa diri kita patah lagi orang lain.kita masih terlalu mentah dengan resmi dunia yg melalaikan ini,bertatih mencari makna hidup.



TENGAH HARI: menginjak remaja, kita sudah tahu berlari namun asyik terjatuh. panas tengah hari simbolik bahawa panasnya darah kita yang memegang emosi sebagai kitab panduan.



PETANG: Semakin lazim dengan roda dunia dan semakin redup mengerakkan catur2 permainan hidup sambil berhati2 dengan kesilapan lalu.kita sudah tahu jalan yang mana patut digilap dan jalan mana yang dianggap gelap.



SENJA: Kita sudah tahu kita di hujung usia.matahari yang merah menandakan kita sudah lama menyuluh dunia.hanya tinggal sedikit masa untuk kita renungkan perihal baQa!



MALAM: Dunia sudah gelap bagi kita, dingin,suram dan kelam memaksa kita mengimbas kembali tentang apa yang telah kita buat sepanjang perjalanan sebelum nafas kita dihentikan.


p/s: kwan2..segeralah bertaubat kerana kematian xkenal umur dan waktu.

Thursday, December 9, 2010

duit?nak la!!

post ni ak nak crite pasal satu benda je...ak pon tak taw nak cakap pasal ape.haha.bace je la..senang gitu~~

dalam pkul sepuluh kot xpon pkul 11 mak ak gerakkan ak dari tido yg lena..

ma: long!!ade org kol..katenye dari JAKIM
aku: erk?JAkim?apehal?
ma: ntah...long, ade kne trangkap berkhalwat ke?

haih..ma ak ni..men tuduh2 plak..bile msa ak berkhalwat. awek pon tada..adoyai~~

aku: tade la ma!mane ade...

dengan selambe ak mencapai telefon rumah dan menjawab.

aku: asslamualaikum...
cik sham:wsslm....sy cik sham dari JAKIM.ne encik hafiz ke?

alahai..maen encik2 la pulak..ak xtua lg la..pggl abg pon da oke.hahaha

aku: ye ni sy,ape bole sy bantu?jap2...sy ade buat salah ke telefon ne?
cik sham: hahaha.xla encik..encik diterima sebagai penerima anugerah pelajar cemerlang dibawah yayasan             JAKIM.

wow~~bulat mate ak dengar..segar je badan tiba2..pelajar cemerlang 2!!!

cik sham:encik telah diterima dan akan diberi biasiswa dibawah yayasan ni.RM1000 setiap tahun.

makk ai..byak btol..untung2...

aku: betol ke ni?haha.trimas ya cik...
cik sham: betol..boleh berikan butiran encik..spya kami boleh proses maklumat encik.

blablablabla..(xpenting pon yg ne..hal ak dan dia)

cik sham: oke, encik hafiz kene ikot program yg kami atur biasanya tiap kali hujung sem bgi mendapatkan skim ni.
aku:eerrk..program ape ye?wajib ke?kalo xikot mmg xleh ke duit 2?

alahai..ape plak ne...

cik sham:  biasenye program ne wajib n tempat diadakan xtentu..kire mcm seluruh malaysia la... tapi encik xpayah risau.kejap je...dan semuanya ditanggung oleh kami.pakaian, makan , tempat tinggal, malah tiket pon kami sediakan.
aku: owh..mcm 2..okelah sy terima je la...
bla3..sampai habis~~
tapelah..asal bleh duit pon da ckup..ngeee...prog 2 kjap je..tadehallah~~

hahahaha..2 je ak nak ckp..da semua korang nak tanggung lgipon dapat duit..ape susah...kan2?
lgipun dlm cuti..bleh gak cuti malaysia ~~wee....kire pakej la 2 kan.
bosan la jgak dok kat umah asyik buat benda same je...bek ak ikot je prog ni..bleh gak faedah...
out lu..nak tido...ngantk..
chow shin ci~~
p/s: i mis u a lot~!

LifE


fikir dan fahami la ya!~

Wednesday, December 8, 2010



again, again, n again






When you stopped paying attention to someone, that's when they start noticing you.
pUjaAn hati

Hei pujaan hati apa kabarmu
Ku harap kau baik-baik saja
Pujaan hati andai kau tahu
Ku sangat mencintai dirimu

[*]
Hei pujaan hati setiap malam
Aku berdoa kepada sang Tuhan
Berharap cintaku jadi kenyataan
Agar ku tenang meniti kehidupan

Hei pujaan hati, pujaan hati
Pujaan hati, pujaan hati

[**]
Mengapa kau tak membalas cintaku
Mengapa engkau abaikan rasaku
Ataukah mungkin hatimu membeku
Hingga kau tak pernah pedulikan aku

Cobalah mengerti keadaanku
Dan cobalah pahami keinginanku
Ku ingin engkau menjadi milikku
Lengkapi jalan cerita hidupku

Hei pujaan hati, pujaan hati

Back to [*]

Hei pujaan hati, pujaan hati
Pujaan hati, pujaan hati

*sy xdpt benci kamu la.sori~

Monday, December 6, 2010

MIss Ue la dear!

hye2 peepS!
haha.even tgok gamba pon korang da taw kan what i feel.
sygs!i miss u la~~~ im miss you the old one!
i noe u happy with him rite?haha.sumpah xtipu im jelez with him.
he is more better than me. ntah la, mybe kite tak serapat dlu.kite tak semesra dlu.
memang susah kan nak lepaskan orang yang kite syg even orang 2 dah ngan orang len.
i happy to noe ue la syg.

sayang?love?haha..sweet kan this word.i hope i can be urs la dear.:(.
sumpah xtipu sy syg awk!even u have him back.u happy with him rite?haha.im happy for u...
mulut kata laen,hati kata laen.btol ke?hahaha.ask urself la yep!
hahahaha,kite skrg da jauh kan syg?amt2 jauh..kdg2 i rase ue r left me..mmg susah kan nak jga hati 2 lelaki dlm satu masa.silap2 bole gila.haha.dun worry la syg..im okey.u juz take him as u take care urself.

lately,kat wall u..wow!! U VeRY3 happy with him.but me?da kene tnggal ke?hahaha.skali lg kene.APIH BODOH!
kalaula sy bleh syg org len mudah2 mcm sy syg kamu kan senang.tadelah mnyusahkan kamu nak jg hati sy.btol x syg?haha.btl ke awk ckp nak tinggal sy nanti sy da dpt gf len?btol ke?hahaha.kata2...mmg mudah kan diucap.tp nak buat..oh no~~~susah dowh!dengan idop kite skrg rasenye...mmg xlame lg awk tinggal sy la kan.kite pon mmg da amat2 jauhhh skrang.dlu awk kata....
"chilll la..kapel je bukan kawen kan?"
haha.mase 2 bleh la awk ckp...coz u have him even u will lost me.hahahaha.kite da besa kan?xguna la nanges2 ne...xcunla!
hahaha.
ntahla..haha.sy rase je kot.u have change la dear.ily.imy.sori 2 say that.
syg.sori for everthing.

sy taip post ni pon after sy buka blog awk balik n taw x.sy baca semua post even comment hahaha.
then trase la nak check time kite kapel n hahaha.i ketok hati sy sdiri lagi.u delete kan all post of us?
hahaha.skali lgi! kamu ni SaKEt la aPih!.haha.sy phm, awk da xnak gado dengan pacik kamu lg kan pasal ex?haha.tadehal! sy pham dun worry..

thats all.out for some tears.

P/S:if u read this n i am still a part of your heart.text me k.

Sunday, November 21, 2010

can i have u?




babe! i LUv u Okey!
sumtimes i thinks,
how can i luv ue.
how can i miss ue even ue r not mine more.
how can i crying coz of ue,
how can i jelez with him.

sory dear, kalo slama u knal i ,i pnah saketkan hati u oke?
nobody perfect kan?





bodoh kan ak?
haha, apih ooo apih..
sedarlah ckit .die bukan hak ko lg la!
die da ade hati dia balek la.
so? can i have her back? can i?

she said she love me, n i noe its is true.
mmg la, ak xde sbab nak nanges2 da tuk die.
tp....tulah..ak pon xtau.

mmg ak bek sgt ngan die skrg..
even org len xtau.
tp sape tau lam hati ak?ak sorang je k.
hahaha.sampai skrg ak maseh syg kat die .

P/S:sori der kalo ak jiwang.tp tulah dunia ak skrg.

Tuesday, July 20, 2010

WATAK UTAMA-MAT YO(SEK2 LIPAT)
WATAK SAMPINGAN-dari knan=anih,ceni,hafizmokhtar,apik hotel,seni awok mu,lutfi anok qAri klate,joe,amir dEbe,mael bandUng ice beng,sapik SARJAN,nain tOUkey,naiM kUbey,PESA cOca.
17.o7.2010-sedak sunggoh ari 2..ambo g tgok sep2 band bermain mUZIK!(BATTLE OF THE BAND)!!!di kampus UiTM penanG(U tpat sy stuDy loni),roomate sy ado jgok hok join baTTLE tersebut tapi kaloh..dio main lgu FACE DOWN by RED JUMPSUITS APPARATUS n DEAR MARIA, COUNT ME IN by ALL TIME LOW..buke nasib dio kalih~~~~sieee dio....sy dok bwh jong tgok jah,tpuk tange jare2 beley2 saem sy hok kacip ckit 2(CENI) dok joget..nakal2..~~~*mUKA NOK SUKO..ceni bena nok masuk battLE jgOk tpgak xckup AHLI>>(mAT yO(rOOMATE aNIH) JnIH LipaT..mAsok sep laen)



P/S:SEKIAN,TERIMA KASIH

Monday, July 12, 2010

hadiah bufdei aku !


spain hebad !
terima kasih spain kasi hadiah befdei terbaek,
untuk bufdei ak tahun neh !


Sunday, June 20, 2010

happy birthday 2 my little bother.


haha..
cepat teh besa demo!!
bo2 la nakal nyo.

rmai bna hop wish nyo.malas nok list jah.haha.